Overview

Blink Your Business To The World
01
When We Start

Momentum Internet Sdn Bhd adalah salah sebuah syarikat yang sedang membangun dalam bidang perniagaan perundingan pemasaran digital. Ia telah ditubuhkan pada 07 Februari 2014 dan di asaskan oleh Tuan Mohd Najib Bin Asaddok selaku Ketua Pegawai Eksekutif (CEO). Mula bertapak di Kluang, Johor dengan hanya tenaga kerja seramai 10 orang sahaja pada suatu ketika dahulu.

02
What We Do

Perniagaan kami berasaskan latihan dan perunding pemasaran digital. Keutamaan kami adalah membantu usahawan dan perniagaan menggunakan sepenuh potensi pasaran secara dalam talian (online). Dengan penggabungan di antara teknolgi dan sentuhan emosi, ia mampu melonjak naik hasil jualan sesuatu perniagaan ke tahap yang memberangsangkan. Tujuan kami adalah memberi bimbingan dan ilmu perniagaan kepada bakal usahawan dan usahawan sedia ada. Seminar perniagaan ini diberikan kepada mereka yang mempunyai perniagaan konvensional ataupun online dengan menghimpunkan kesemua peserta dari seluruh Malaysia samada melalui webinar mahupan secara fizikal di lokasi terpilih seluruh Malaysia.

03
Our Publications

Tuan Najib Asaddok merupakan seorang jurulatih, perunding pemasaran digital dan penulis buku pemasaran. Beliau berpengalaman dalam bidang penjualan buku sejak tahun 2015. Antara hasil karya beliau adalah buku-buku :-  

04
We're Momentum

Nama Momentum Internet telah dikenali di seluruh Malaysia, setelah Tuan Najib Asaddok berjaya melatih ribuan usahawan dari dalam negara mahupun luar negara seperti Singapura, Indonesia dan Brunei sehingga berjaya. Seminar yang diberikan sangat popular di Facebook, dan juga boleh ditonton melalui Youtube, emel serta platform online yang lain.

Ibupejabat Momentum Internet terletak di Kluang, Johor. Kami mempunyai 2 pejabat yang berasingan antara pejabat pengurusan pentadbiran dan pejabat kakitangan. 

Team kami telah dibahagikan kepada 8 buah jabatan. Jumlah tenaga kerja adalah seramai 88 orang pekerja yang berdedikasi termasuklah 9 orang pelajar latihan industri. Maka jumlah keseluruhannya seramai 97 orang pekerja.

Ridzuan Asaddok

05
Our Certifications

Telah diperakuai Sistem Pengurusan Kualiti ISO 9001:2015 Momentum Internet Sdn Bhd komited untuk menyediakan dan memberikan Program Latihan dan Perundingan Pemasaran Digital yang berkualiti dalam membantu usahawan dan perniagaan menggunakan sepenuh potensi pasaran secara dalam talian (online) bagi meningkat hasil jualan yang cemerlang dan sentiasa memenuhi keperluan pelanggan melalui penambahbaikan secara berterusan.

Momentum Internet In The Future

Momentum Internet In The Future